Dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend. (0515) 572380
Knaagdier & Konijn

Castratie / Sterilisatie

Castratie rammelaar: vanaf 4-5 maanden.

Sterilisatie voedster: vanaf 6 maanden.

Zo rond de leeftijd van 6 á 7 jaar komen er relatief veel baarmoederhalstumoren voor bij voedsters. Mocht u geen jonge konijntjes willen dan raden we aan om haar te steriliseren.

Voor de operatie:
Uw huisdier mag eten tot vlak voor de operatie.
Vervoer het konijn in een stevig en goed afsluitbaar reismandje. Als bodembedekking kunt u schone doeken gebruiken, gebruik geen strooisel of iets dergelijks.
Het konijn mag onmiddellijk na de operatie weer eten en
drinken. Neem daarom, in een apart en afgesloten bakje, alvast wat van
het meest favoriete voer mee naar de praktijk.
Vertoont het dier kort voor de operatie ineens andere gezondheidsproblemen, meldt deze dan zo spoedig mogelijk aan uw dierenarts.

Na de operatie:
Na de operatie heeft uw huisdier een operatiewond.
Daar mag geen zaagsel aan kleven of stro of hooi in gaan prikken. Maak voor thuiskomst van uw konijn of knaagdier daarom het hok eerst goed  schoon en gebruik als tijdelijke bodembedekking, kranten en schone doeken gedurende 2 dagen.

Voeding:
Het is heel belangrijk dat het konijn na de operatie
direct weer begint te eten. Een konijn heeft constant vezelrijk voedsel nodig. Na de operatie moet het konijn uit zichzelf weer beginnen met eten. In ieder geval binnen 3-4 uur. Mocht dit niet het geval zijn, dan komt het darmstelsel stil te liggen wat nare gevolgen heeft, neem dan contact op met de praktijk.